top of page

over...

Op nog geen 395 km afstand van Utrecht ligt in Noord Frankrijk het dorpje Pimprez. Rond Pimprez vindt je dan ook alle benodigde winkels, supermarkten en zelfs eet gelegenheden. Voorbij het dorpje ligt een prachtig natuur gebied vol met bossen en mede hierin kan je het prachtige Domaine de Pimprez vinden. Domaine de Pimprez is een prachtig complex met 3 wateren bestaande uit het grote meer (11 hectare), het middelgrote meer (6 hectare) en het kleine meer (4 hectare). Alle drie de meren bevatten een geweldig bestand aan karpers. Het aantal karpers per meer is verschillend, net als het gewicht van de top vis. Er zwemmen ongeveer 750 karpers rond in het grote meer. Met veel vissen van boven de 20 kg met uitschieters tot zelfs 28 kg+. Het middelgrote meer van 6 hectare heeft eveneens een riant bestand van zo’n 500 karpers. Ook op dit meer zwemmen veel vissen van boven de 20 kg. De zwaarste vis op dit meer is 26 kg+. Het kleine meer van 4 hectare bevat ongeveer 300 karpers tot wel 27 kg+.

Verdeeld over alle 3 de meren vind je 18 ruim opgezette dubbel stekken met op elke stek een picknicktafel. Zowel op het water als op het land van de stek heb je alle ruimte zodat je vistechnisch en qua tenten nooit iets tekort zal komen. Voor de mensen onder ons die van meer luxe houden heeft het complex meerdere accomodaties beschikbaar. Verdeeld over de meren zijn er 2 blokhutten, een Écolodge en de wat luxere blokhut genaamd “La Hutte” aanwezig. De blokhutten zijn leeg en bieden ruimte aan meerdere stretchers en al je visspullen. Zodoende hoeft men geen tent mee te nemen. De Ecolodge biedt al iets meer comfort en bevat een keukentje en normale bedden. Zowel de blokhutten als de Ecolodge bevatten geen eigen douche en toilet, maar bieden toch het extra comfort voor degene die daar behoefte aan hebben. Verspreid over het domein zijn verschillende toiletgebouwen aanwezig waar eveneens vrieskisten en stroom oplaadpunten te vinden zijn. Ook verschillende douches zijn op het terrein aanwezig waarbij je tegen betaling van €2,50 bij de beheerder een muntje voor de douche kan kopen.

De aanwezige beheerders verzorgen in het clubhuis simpele maaltijden en drankjes en mocht je behoefte hebben aan iets anders, dan vindt je op slechts een paar minuten rijden alle winkels en restaurants rondom het dorpje Pimprez. Bij het water bestaat tevens de mogelijkheid om een roeiboot (€10 per dag) en dieptemeter (€10 per dag) te huren. Het gehele complex is omringt met hekwerken zodat je in alle rust en privacy van je vis vakantie kan genieten, de beheerder en eigenaar doen ook dagelijks hun rondes zodat je hen altijd om advies kan vragen en tevens waarborgen zij hiermee dat al hun prachtige vissen met de juiste zorg worden behandeld. Het gebruik van een rubber/roei boot adviseren wij dan wel i.v.m. met het wier op verschillende plekken, het bodem verloop van alle 3 de meren varieert en het gebruik van een diepte meter op je ( afstand bestuurbare ) boot wordt sterk aanbevolen net als het uitpeilen van de bodemhardheid tijdens het zoeken naar je voer stekken. De moeilijkheidsgraad van dit water is gemiddeld tot ervaren. Als je met een boot kan vissen en de bovengenoemde adviezen naleeft kan je zeer goed uit de voeten op alle 3 de meren.

Domaine%20De%20Pimprez%20map_edited.jpg
plan%20des%20Postes%201_edited.jpg
bottom of page